Конгрес США скасував державне фінансування абортивним клінікам та організаціям, в тому числі й Planned Parenthood
  • Птн, 17/02/2017 - 15:49

Палата представників Конгресу США 16 лютого цього року проголосувала за скасування 10 розділу правила обов’язкового медичного страхування, запровадженого президентом Обамою, який зобов’язував державу фінансувати абортивні клініки та організації, які ними керують чи володіють коштом платників податків. За відповідне рішення проголосувало 230 конгресменів, проти – 188, повідомляє LifeSiteNews.

Проти фінансування абортів за рахунок платників податків виступала величезна більшість релігійних організацій США. Однією з передвиборчих обіцянок президента Трампа було скасування обов’язкового державного фінансування процедури абортів, яке було запроваджене президентом Бараком Обамою.

Головним постачальником послуги абортів в США є організація Planned Parenthood, яку свого часу pro-life активісти спіймали на незаконній торгівлі тілами абортованих дітей. В середньому Planned Parenthood здійснює 300 тис. абортів на рік.

Це рішення, на думку оглядачів, спрямоване в першу чергу проти Planned Parenthood, яка може функціонувати на теперішньому рівні тільки завдячуючи федеральному фінансуванню.

Тепер рішення Палати представників мав би підтримати чи відкинути Сенат США. Представники республіканської більшості в Сенаті обіцяють швидке проходження процедури і затвердження рішення Палати представників також і в Сенаті.