Конгрес США викликає в суд реєстрові записи StemExpress для з'ясування способу визначення цін на органи абортованих немовля
  • Втр, 10/05/2016 - 09:10

Вибрана  конгресом рада з Життя Дітей видала  повістку для дослідження порушень  StemExpress федерального закону при купівлі органів і тканин абортованих немовлят.

В світлі одержаних від свідків рекомендацій  на слуханні  минулого місяці, видача  повісток необхідна для завершення повного огляду бухгалтерських записів StemExpress. Документи, розкриті розслідуванням наразі вказують на дуже тривожну можливість того, що StemExpress, можливо, порушила федеральний закон, заробляючи на продажах частин тіла дитини.

Planned Parenthood і StemExpress вже давно стверджують, що їх фінансова домовленість не порушує федеральний закон, який визнає кримінальним злочином продаж тканин або органів людини за "грошову винагороду" (прибуток), але дозволяє відшкодування обгрунтованих витрат, пов"язаних з процесом передачі зразків.

Слідчі стверджують, що  Planned Parenthood  не бере на себе ніяких витрат і що StemExpress поштучно оплачує  за орган, щоб дотриматись обіцянки про новий "потік доходів" від співпраці  з провайдером абортів.

Представник Блакбурн сказав, що цей крок був необхідний, бо StemExpress  провалив виконання численних запитів і закликав демократів  Конгресу США на останніх слуханнях комісії відхилити докази проти них.

Соціальні консерватори закликали комісію до продовження наполягання на повному розкритті і покаранні за будь-які порушення закону.