Конституційний суд Болгарії підтвердив Біблійне визначення «статі»
  • Чтв, 28/10/2021 - 11:32

У березні 2021 року Верховний касаційний суд Болгарії звернувся до Конституційного суду з проханням надати роз'яснення щодо юридичного визначення «статі». Верховний суд розглянув «суперечність» між статтею 8 Європейської конвенції з прав людини та Конституцією Болгарії, яка визнає стать, але не визнає гендер.

Конституційний суд Болгарії постановив, що згідно з Конституцією «стать» розглядається лише як біологічне поняття. «За» проголосували 11 членів суду, «Проти» – одна особа.

Це велика поразка для ліберальних сил, які все частіше малюють Європу кольорами веселки, а з пакетом фінансової допомоги країнам просувають й трансгендерні визначення та закони.

У 2018 році Конституційний суд Болгарії відхилив ратифікацію Стамбульської конвенції через невизнання країною терміну «гендер». Незалежний експерт ООН із сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності засудив таке рішення, бо воно може порушувати право на юридичне визнання ЛГБТ-спільнот.

Відомо, що Болгарія є християнською країною, де більше ніж 82% населення сповідує Біблійне визначення сім’ї, цінності людського життя та статі.