Конституційний суд Хорватії укинув гіперліберальне сексуальне виховання в хорватських школах
  • Чтв, 23/05/2013 - 20:25

22 травня Конституційний суд Республіки Хорватія прийняв кінцевий вирок у справі «Громадяни Республіки Хорватії проти Міністерства освіти, науки і спорту Республіки Хорватії у справі запровадження нового сексуального виховання в школах». Судді одноголосно постановили, що накинуте хорватським школам гіперліберальне сексуальне виховання є антиконституційним по своїй суті, а також і по способу запровадження.

 

У вироку суду зазначено, що накинуте нове сексуальне виховання, як частина шкільного предмету «Медичне виховання» порушує конституційне право громадян Республіки виховувати своїх дітей згідно з власним світоглядними позиціями, а також порушує принцип віддільності державних шкіл від ідеологічного впливу. Також у вироку зазначено, що модулі «Сексуальна/гендерна рівність і відповідальна сексуальна поведінка» порушують право на свободу віросповідання громадян Республіки Хорватія.

 

Суд також постановив, що при запровадженні нових модулів у школи порушено низку законів Республіки Хорватії та демократичність державного освітнього процесу, яка гарантується Конституцією країни.

 

Згідно з політичною системою Республіки Хорватія, постанови та вироки Конституційного суду країни не можуть бути відмінені іншими судами чи установами і є обов’язковими до виконання усіми фізичними та юридичними особами.

 

За матеріалами www.vecernji.hr