Координатор Ради кардиналів про реформу Синоду Єпископів
  • Нед, 15/12/2013 - 19:23

Рада кардиналів для допомоги Святішому Отцеві в управлінні Церквою була створена для постійного консультування Папи, нагадав координатор групи, Архиєпископ Тегусігальпи, кардинал Оскар Родрігес Марадьяга в бесіді з Ватиканським телебаченням (CTV). Комісія існує "не тільки для того, щоб переписати "Pastor Bonus" - Апостольська конституція Івана Павла II є поточним статусом для Римської курії. "Ми будемо продовжувати бути свого роду радою з питань, котрі порушує Папа", - сказав кардинал Марадьяга.

Рада кардиналів, яку Франциск створив у квітні 2013 р., зустрічалася вже двічі - у жовтні та грудні. До її складу входять вісім кардиналів з усіх континентів.

Кардинал заявив, що реформи торкнуться Синоду Єпископів, який повинен перетворитися в постійний консультативний орган. "Якщо Синод закінчиться, це не означатиме, що тема завершена. Папа бачить це так, що члени Синоду протягом наступних трьох років будуть консультуватися на тему пропонованих шляхів ", - повідомив координатор Ради кардиналів. Він підтвердив також, що Державний секретаріат повинен перетворитися на "Папський секретаріат". Мета подібних змін - "не створювати враження, що мова йде про якийсь уряд з прем'єр-міністром".

Єрарх висловив свою радість з приводу того, що папа Франциск створив окрему комісію з питань захисту дітей. Це відповідає "реальній потребі" і є в той же час "на одній лінії з великим внеском Бенедикта XVI" проти зловживань у Церкві. Гондураський Єрарх вважає Конгрегацію віровчення тією дикастерією, при якій могла б діяти нова комісія.

Під час останньої зустрічі Ради на початку грудня кардинали аналізували зауваження та пропозиції, отримані в ході контактів з єпископатом з різних країн щодо реформування Римської курії. Вони по черзі розглянули діяльність кожної з ватиканських дикастерій. Відбулася їх зустріч з новим Держсекретарем, Архиєпископом П'єтро Пароліном. У рамках наступного засідання 17-18 лютого 2014 передбачені зустрічі кардиналів з органами, відповідальними за економічні питання Святого Престолу.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va