Координатори стратегії 2020 ознайомилися з статистичними даними УГКЦ
  • Птн, 01/12/2017 - 11:22

«Аналіз душпастирського стану всіх парафій УГКЦ на основі статистичного опитування 2015 року» ‒ це основна тема третього дня всецерковної зустрічі координаторів стратегії УГКЦ 2020.

Виконавчий секретар Робочої групи о. Андрій Онуферко представив координаторам напрацювання статистичного відділу. Також координатори дискутували над новою методологією збору статистичних даних за 2017 рік, завдяки он-лайн опитуванню, пробний варіант якого було розроблено секретаріатом Робочої групи.

В рамках робочої зустрічі о. Андрес Мартінез, вікарій для католиців східного обряду в Іспанії, організував для координаторів програму ознайомлення із столицею Іспанії, Мадридом, його релігійною та культурною історією.

Зокрема, учасники зустрічі відвідали катедральний собор архидієцеції Мадриду (La catedral de Santa María La Real de La Almudena). Варто зауважити, що у соборі є унікальна каплиця Santisima nel Real de La Almudena, оздоблена мозаїкою відомого богослова та священика о. Марка Івана Рупніка, ТІ.

Візит до Мадриду вкотре засвідчив увагу Архиєпископа Мадриду Карлоса Озоро Сієри, ординарія для католиків східного обряду в Іспанії, до духовенства та вірних УГКЦ на території Королівства Іспанії.

Фото: о. Роман Бобесюк