Копітка і потрібна праця нафтовиків є основою добробуту наших сімей і краю”, - владика Василій під час візиту на НГВУ ”Надвірнанафтогаз”
  • Суб, 04/07/2015 - 13:15

2 липня Преосвященний владика Василій (Івасюк) відвідав НГВУ “Надвірнанафтогаз”. Разом з священиками Надвірнянщини архієрей побував на навчально-курсовому комбінаті, що знаходиться у с. Пнів поблизу Надвірної. За участі працівників управління на комбінаті відбулася презентація техніки, якою колись видобували нафту, а також екскурсія закладом.

Владика Василій, звертаючись до присутніх, сказав: “Наша країна стала на шлях європейської інтеграції, демократії і справедливості. Добре розвинута нафтова промисловість має принести сім’ям достаток, а народу добробут. Музей історії НГВУ у с. Пнів свідчить про ручну і дуже важку працю простих людей на нафтопромислах Галичини. Важкий шлях пройшло удосконалення по видобутку “чорного золота” від простих механізмів до сучасних автоматизованих систем. У музеї під відкритим небом бачимо перші механізми, а світлини переносять відвідувача у далеке і водночас так близьке минуле до нафтових свердловин. Копітка і потрібна праця нафтовиків є основою добробуту наших сімей і краю”.

Єпископ відзначив вагомий вклад підприємства у будівництво церков, у допомогу на АТО, а також різну соціальну допомогу. Архієрей склав подячну грамоту для НГВУ “Надвірнанафтогаз” на руки його директора Володимира Чуприни. Також грамотами преосвященний владика нагородив воїна АТО та двох волонтерів.