Копти –католики підтримують новий закон Єгипту про будівництво християнських церков
  • Втр, 06/09/2016 - 11:34

Незважаючи на критики нового єгипетського закону про будівництво християнських церков та не зважаючи на його досконалість, копти-католики підтримують його, бо на їхню думку це великий крок до переду в порівнянні з правилами, як діяли з часів Османської імперії аж дотепер, прокоментував для «AsiaNews» новий закон о. Рафік Ґрайх.

Отець Ґрайх зазначив, що новий закон скасував більшість важких обмежень, які суттєво ускладнювала, або й фактично унеможливлювали будівництво нової християнської церкви в Єгипті.

Отець також зазначив, що протягом кількох останніх років в Єгипті копти некатолики побудували більш як 2000 незаконних місць культу. Проте, новий єгипетський президент надав цим будовам амністію і наказав їх легалізувати. Отець Ґрайх зауважує, що на відміну від коптів некатоликів, які висловили незадоволення новим законом, єгипетські копти католики, усвідомлюючи недосконалість нового закону, усе ж таки його підтримують і вважають великим кроком до переду в справі захисту прав християн Єгипту.