Коптська Церква вимагає від президента Єгипту гарантувати рівноправність мусульман і християн
  • Птн, 12/04/2013 - 16:39
Коптська Церква вимагає від президента Єгипту гарантувати рівноправність мусульман і християн

Коптський патріархат  різко розкритикував дії керівництва Єгипту. «Ми не потребуємо втіхи, але  конкретних дій», – заявив секретар глави Коптської Церкви о. Макарій Хабібі.

Після недавнього нападу на коптський собор св. Марка президент Мурсі виступив із засудженням дій ісламістів і пообіцяв відродити Національну раду за справедливість і рівність, якій буде доручено сприяти рівності між єгиптянами, незалежно від їхньої релігійної та етнічної приналежності.

Зі слів особистого секретаря Папи Тавадроса II, копти сьогодні складають 20% населення Єгипту, і це означає, що вони повинні мати 100 з 500 місць в парламенті й такий же відсоток серед міністрів, губернаторів, воєначальників і поліцейських чиновників.

«Ми закликаємо президента застосовувати до всіх один закон, щоб гарантувати безпеку меншин у країні. Тому необхідно сформувати нові взаємини між представниками різних релігій, а також ввести уроки коптської релігійної освіти в школах», – сказав Макарій Хабібі. Також він наголосив, що відсутність необхідного законодавства стало причиною того, що до коптів ставляться в Єгипті як до людей «другого сорту».

У Єгипті з 22 квітня до червня мають відбутися парламентські вибори. У грудні під час виборів у шуру тільки 13 місць з 270 отримали християни. Так звану схему «квот» для коптських християн на майбутніх виборах відкинули представники Коптської Церкви.

За матеріалами http://www.sedmitza.ru/