Коптський Архиєпископ закликав вважати мучеників не жертвами, а свідками віри Христової
  • Срд, 17/07/2019 - 12:26

Архиєпископ Коптської Церкви в Лондоні, виступаючи на зборах християнського благодійного товариства, закликав вважати мучеників за віру не жертвами, а свідками віри Христової.

Служитель засудив журналістів, які називають їх жертвами і цим принижують велич їхнього подвигу, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Fides.

Анба Ангелос (Anba Angaelos), Архиєпископ Коптської Церкви в Лондоні, виступив з цими заявами під час своєї промови в храмі Святої Маргарити Вестмінстерського абатства на щорічній конференції, яку скликає міжконфесійна християнська благодійна організація Embrace the Middle East. Це цільова організація, що займається проектами допомоги стражденному, бідному і знедоленому населенню Близького Сходу. Архиєпископ у своїй промові наголосив, що співробітники ЗМІ повинні більш відповідально підходити до вибору слів в статтях про переслідування християн в цьому регіоні. Помітні, але сумнівні заголовки задля привернення уваги передплатників, за його словами, нерідко оплачуються кров'ю і життями християн, які постійно піддаються образам, погрозам, насильству і переслідуванням не тільки на Близькому Сході, а й у всьому світі.

 «Говорячи про подвиги наших одновірців, ми повинні говорити перш за все про них [мучеників за віру] і їхні страждання, але не про нас, – зазначив Архиєпископ Ангелос. – Нам не варто грати роль покровителів і наставників тамтешніх громад. Не варто підганяти їх під наші уявлення про те, якими вони мають бути, а поважати і шанувати їх такими, якими вони є. Ми повинні уважно прислухатися до їхніх слів».

За словами служителя, коли преса називає мучеників за віру «жертвами», вона цим принижує велич їхніх подвигів.

 «Вони вважають себе не жертвами, а гордими свідками істинності віри Христової. Ми повинні усвідомлювати і визнавати їхню вразливість перед катами, але вразливість не треба плутати з жертвуванням, – заявив він. – Нам усім вже досить поверховості та безвідповідальності преси. Дуже важливо, щоб журналісти з усією відповідальністю ставилися до кожного публічного слова у своїх звітах про переслідування християн».