Корея чекає на Папу і сподівається на чудо миру
  • Втр, 01/07/2014 - 12:57

Архиєпископ Сеула сподівається на чудо, він має надію, що Папі вдасться об'єднати у молитві за мир президентів обох Корей, як це було з президентами Ізраїлю та Палестини. "Я хотів би, щоб Папі принаймні вдалося благословити Кім Чен Юна і Президента Пак, бажаючи їм миру", – сказав кардинал Ем Су Чжун. Він зазначив, що корейці невідкладно потребують такого жесту миру і зменшення напруженості. Очікують його відразу після візиту Франциска, який вже через кілька тижнів приїде до Сеула. Кардинал Ем нагадує, що ситуація католиків у Північній Кореї дуже складна. "На даний час там немає жодного священика. Всі єпископи, священики і монахині були знищені з появою комунізму", – говорить митрополит Сеула.

Він запевняє, що для корейців є великою честю вибір їхньої батьківщини для першого Далекосхідного візиту Папи Франциска. Це нагадує про відповідальність корейських християн за євангелізацію Азії. У Південній Кореї вони складають вже 30 відсотків населення. Проте, у всій Азії учні Христа є незначною меншістю, не більше 2 відсотків від загальної чисельності населення. Кардинал Ем Су Чжун сподівається, що візит Папи Римського та його участь в Азіатському Дні Молоді спричинить оживлення місійної діяльності.

Митрополит Сеулу у зв'язку з цим наголошує традиційно важливу роль мирян у корейській Церкві. Саме з них розпочалася євангелізація країни. Це віддзеркалює також склад групи мучеників, яких Франциск піднесе до слави вівтаря. Серед 124 нових блаженних є лише один священик.