Корейська Церква відзначає «Місяць мучеників»
  • Нед, 15/09/2013 - 15:05

У календарі латинського обряду 20 вересня припадає свято Корейських мучеників. У контексті Року віри місцева єпископська конференція проголосила вересень 2013 «Місяцем мучеників», метою якого є вшанування пам’яті тих, які засвідчили віру в часах переслідувань, а також пригадати місцевим католикам про початки християнства в країні.

З цієї нагоди 10 серпня корейські єпископи разом з вірними здійснили прощу «Стежками мучеників», яка розпочалася в Корейському Католицькому Університеті, де спочивають мощі святого Ендрю Кім Тайґона, священика і мученика. Прочанський маршрут проходив через головний відділок поліції – місце мученицької смерті багатьох свідків віри – до катедрального собору, де спочивають мощі ще дев’ятьох мучеників, а звідти – до інших санктуаріїв, споруджених на місцях загибелі християн під час переслідувань 1866 року.

Через Державного Секретаря Апостольської Столиці кардинала Тарчізіо Бертоне Папа Франциск надіслав окреме послання на ім’я Сеульського архиєпископа Ендрю Юм Со-юнґа, в якому висловлює радість з приводу цього починання, вірячи, що «всі учасники прощ», організовуваних з цієї нагоди, «завдяки молитвам та прикладові мучеників зможуть поглибити своє сопричастя з Господом Ісусом Христом, Який дав Своє життя, яким ми повинні ділитися у неоціненному дарі вічного життя».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va