Корейські єпископи: Погрожувати війною – це вже акт насильства
  • Чтв, 17/08/2017 - 12:14

«Церква в Кореї рішуче викриває всі нерозсудливі провокації з боку Північної Кореї та виступає проти будь-яких дій, які викликають напруження на Корейському півострові, спричиняючись до сповільнення мирного процесу», – читаємо у зверненні, яке поширив єпископат з нагоди Дня Незалежності Південної Кореї, що відзначався 15 серпня, наголошуючи на тому, що мир неможливо досягти за допомогою ядерної зброї.

Звертаючись до вірних напередодні свята, ієрархи засудили ескалацію напруження та погрози військового характеру, що заторкують півострів. Перед обличчям погроз північнокорейського лідера атакувати США та відповіді Президента цієї країни, що заявляє про готовність військової операції проти Пхеньяну, корейські єпископи закликають до розсудливості.

Адресуючи свої слова провідникам сусідніх країн, ієрархи вказують на те, що «говорити про війну без належної обачності вже є насильницьким актом проти людяності», а поспішні рішення не приведуть до нічого іншого, як до «загибелі численних людей» та «глибоких ран, завданих всьому людству». А тому Корейська Єпископська Конференція закликає всіх сусідні країни «не вдаватися до нерозсудливих рішень, які загрожують любові та моральному й духовному розвиткові людства», наголошуючи на тому, що дбання про поширення миру та утвердження співжиття є «головним завданням дипломатії та політики».

Єпископи розуміють, що «мир на Корейському півострові стосується не лише північно-східної Азії, але всього світу», тому що він є точкою рівноваги між різними країнами, як то Китай, Росія, Японія та США, які «посилюють заходи безпеки». «Актуальна загроза вимагає зусиль в напрямку співпраці, яка будується на сумлінні, розсудливості, солідарності, співчутті та взаємопошані», – читаємо у зверненні.

У цьому контексті корейські єпископи звертаються до співгромадян, починаючи від політичних лідерів Північної та Південної Кореї, «які повинні докласти якнайбільше зусиль для того, щоб встановити інституційну систему, яка гарантуватиме мир на півострові». «Чому не спадає на думку зменшити бюджет астрономічних військових видатків Південної та Північної Кореї з метою використати кошти для людського й культурного розвитку?» – запитують ієрархи, запрошуючи співгромадян поширювати ініціативи на користь миру та справедливості.

Врешті, Корейська Єпископська Конференція звертається до всіх християн та народів світу, які покликані співпрацювати в «Божому ділі створіння та відкуплення». Адже, за їхніми словами, «досягнення ядерного роззброєння та встановлення миру на півострові» спричиниться до «утвердження прийдешнього людства, пропонуючи йому бачення, згідно з яким цінність створіння повністю здійснюється в конкретних і реальних любові й справедливості».