Коронавірус: єпископи Азії ввірили хворих опіці Матері Божій Лурдській
  • Чтв, 13/02/2020 - 16:14

З нагоди свята Матері Божої Лурдської Федерація азіатських єпископських конференцій (до складу якої входить єпископат Казахстану, а як асоційовані члени – ординарії Таджикистану, Туркменістану, Киргизії та Узбекистану). Єрархи ввіряють заступництву Пресвятої Богородиці всіх хворих коронавірусом, що «вразив увесь світ, особливо азіатський континент».

У тексті, який підписав президент Федерації Архиєпископ Янгона (М'янма) кардинал Чарльз Маунг Бо, зазначається, що коронавірусна пневмонія поширилася приблизно в 30 країнах світу, більшість людей загинуло від неї в Китаї, але окремі випадки захворювань були виявлені практично у всіх азіатських країнах.

 «У цей критичний момент ми хочемо бути поруч і молитися за загиблих, а також за наших братів і сестер, які заразилися цим вірусом, що поширився в Китаї та в усьому світі. Нехай прийме Господь покійних у свій спокій, нехай утішить Він сім'ї і нехай підтримає зусилля китайської громади, яка вже мобілізувалася на боротьбу з епідемією. Ми звертаємося з проханням до всіх єпископів Азії, щоб вони ввірили жертв коронавірусу заступництву Божої Матері здоров'я, Пресвятій Діві Лурдській, пам'ять якої ми святкуємо 11 лютого», – йдеться в тексті.

«Ми підносимо молитви, щоби наша Пресвята Матір прийшла на допомогу і запобігла глобальній епідемії. Ми гаряче взиваємо до Її материнського захисту, щоби припинилося стрімке поширення цього смертоносного вірусу і люди знайшли надію і мужність. Ми довіряємо Її чудодійним долоням зцілення хворих».

Текст Федерації азіатських єпископських конференцій закінчується словами: «У ці трагічні моменти нехай буде наша Мати Марія, яка стояла під Хрестом свого вмираючого Сина Ісуса, стовпом сили і маяком надії для медичних працівників, які ризикують життям заради порятунку життя заражених».