Коронавірус не блокує педофілії, велике зростання в Інтернеті
  • Срд, 13/05/2020 - 11:14

Під час ізоляції, спричиненої коронавірусом, треба особливу увагу приділяти дітям в Інтернеті, оскільки вони можуть легше стати жертвою педофілів. У цей час злочинці від задоволення потирають руки. Для них Інтернет є прекрасною територією, щоб ловити жертв, онлайн-педофілія зараз дуже зростає», – попереджає о. Фортунато Ді Ното. Він є засновником італійської асоціації Meter, яка вже 30 років допомагає жертвам зловживань та всіляких форм використання.

О. Ді Ното розповідає, що лише його асоціація під час пандемії виявила 37 тис. нових фото та відео за участю 30 тис. вже використаних дітей. «Справді, потрібна величезна увага та чуйність», – наголошує ініціатор Міжнародного дня запобігання насильству над дітьми, який цього року відзначатиметься вже в  24-те. «У зв’язку з епідемією всі ініціативи відбуватимуться в мережі та медіапросторі. Однак ми продовжимо цей день на цілий тиждень – з 25 квітня до 4 травня», – каже о. Ді Ното.

«Педофіли сьогодні активно використовують соціальні медіа та користають з того, що діти весь день проводять в Інтернеті. Через це вони стають легшими жертвами цих вироджених хижаків. На жаль, багато дітей потрапляють у встановлену для них пастку, – каже о. Ді Ното. – Останніми тижнями лише ми  повідомили поліцію про понад 200 чатів полюючих педофілів. Багато батьків телефонували нам занепокоєні тим фактом, що навіть коронавірус не обмежує цих злочинців. Тож треба бути по-справжньому обережними і супроводжувати дітей. Звичайно, не треба демонізувати Інтернет, але пам’ятайте, що діти потребують нашої уваги і їх не можна залишати на самоті. Звичайно, ми повинні залишатися вдома зараз, але ми повинні також усвідомлювати, що світ входить у наші помешкання через Інтернет».