Корупція виросла в ціні - єпископ Станіслав Широкорадюк прокоментував свій лист до президента
  • Срд, 10/06/2015 - 14:44

«Корупція процвітає, вона вражає навіть військо; торгують усім, навіть людським життям і Батьківщиною», - написав у зверненні до Президента України єпископ Станіслав Широкорадюк. 9 червня в ефірі Радіо Марія ведучий Сергій Іваницький уточнив у єпископа, про що йшлося  в цьому твердженні.

Єпископ Станіслав Широкорадюк в прямому ефірі відповів:

«(Корупція – прим. КМЦ) виросла в ціні, нажаль. Тому що сьогодні всі ті корупціонери, які беруть гроші, вони вже беруть набагато більші гроші, тому що є ризик, певний ризик. І за цей ризик треба теж платити – оце вся різниця. Щось там змінюється, тільки я сказав би: така вибірково-показова боротьба з корупцією - вона нікого не переконує. Тому треба щось робити з цим.

Дуже багато жаліються і бізнесмени, і навіть ті опоненти, хтось в опозиції. Якийсь там бізнес мають, то не завжди він прозорий. Треба робити все прозоро. Але коли з них вимагають гроші в кілька раз більші, ніж в минулому році, за такі послуги…

А слідчі, як і раніше – як брали, так і беруть – нічого не змінилося практично. Десь хтось попадеться, зроблять цю рекламу, а корупція процвітає. Нажаль, як я вже сказав, вона розширилась навіть на військо. Сьогодні військові теж дуже жаліються на цю проблему», - говорить Станіслав Широкорадюк.

«Я вважаю, якщо Петро Олексійович прочитає цей лист, він людина сумлінна, має совість, він людина віруюча, він обов’язково до цього повинен прислухатись», - сказав єпископ.