Кожне життя варте того, щоб його захищали, - Д. Трамп до «Маршу за життя»
  • Пон, 21/01/2019 - 15:44

18 січня 2019 р. у Вашингтоні, США, відбувся черговий щорічний «Марш за життя», що зібрав тисячі учасників. Цього разу несподіванкою для учасників була присутність віце-президента Майка Пенса з дружиною, котрі представили звернення президента Дональда Трампа, що було записане заздалегідь.

«Цей рух заснований на любові і базується на благородності та гідності кожного людського життя», - йшлось у зверненні президента США.

«Коли ми дивимось в очі новонародженому дитяті, то бачимо красу людської душі і величність Божого творіння, ми знаємо, що кожне життя має сенс і кожне життя вартує того, щоб його захищали», - говорив президент Трамп. - «Я завжди захищатиму перше право з «Декларації про незалежність» - право на життя».

Минулого року президент Трамп звертався до учасників Маршу за життя 2018 з допомогою трансляції наживо з Білого Дому.

Цього року, після того, як республіканці втратили контроль над Палатою Представників на виборах 2018, Трамп обіцяв ветувати будь-яке законодавство, що підриватиме «захист людського життя».

«Кожна дитина є священним даром від Бога», - сказав він. – «Кожна особа є унікальною від першого дня. Це – дуже важлива фраза. Унікальна від першого дня. І така правдива…Разом ми працюватимемо над тим, щоб зберегти життя ненароджених дітей».

Віце-президент США разом з дружиною прийшли на Марш особисто, щоб представити слова президента, а також висловити свої слова підтримки.

«Ми зібрались тут, бо ми стоїмо за життя», - говорив Майк Пенс. – «Ми зібрались тут, бо стоїмо за співчуття. Ми зібрались тут, бо ми віримо, так само як наші засновники вірили, що усі ми, народжені і ненароджені, були наділені нашим творцем невід’ємними правами і першим з них є право на життя», інформує Catholic Herald.