Краще втратити ту територію, ніж сотні тисяч людей – єпископ Станіслав Широкорадюк
  • Срд, 03/06/2015 - 17:03

«Це той найкращий варіант з найгіршого сценарію», - сказав про ситуацію в Україні та війну на сході  єпископ Станіслав Широкорадюк в ефірі Радіо Марія.

У прямому ефірі кореспондент Сергій Іваницький запитав єпископа: 

Кілька тижнів тому ми спілкувалися з єпископом Яном Собіло, який повернувся з Америки, і він розповів нам, що бачився з екс-генералом НАТО паном Кларком і той сказав, що складається таке враження, ніби Європа здала Україну. Ми знаємо, що Ви спілкуєтесь з багатьма представниками духовенства з Європи – що кажуть вони про Україну? Чи можна це констатувати?

Єпископ Станіслав Широкорадюк відповів, що нещодавно повернувся з Німеччини і не побачив, що у Європі відвернулися від проблеми війни в Україні:

«Ну, мало того, я щойно повернувся з Німеччини і проводив там конференції, на прес-конференції виступав. І я дякував Європі. Ми не відчуваємо себе самотніми. То неправда, що нас покинули. То правда, що Європа хоче бути дипломатичною, дуже багато робить для дипломатії.

Військові генерали категоричні, їм каски тиснуть, вони хочуть йти в атаку. Але, що краще – якось чекати і боронитися, щоб менше було тих жертв, бо гинуть люди?

Хто його знає, що краще - чи йти в атаку і втратити тисячі й тисячі, чи сотні тисяч людей. Я не знаю. Я вважаю, що це той найкращий варіант з найгіршого сценарію, який є. Сценарій дуже поганий, але він з найгірших – найкращий. Ми молимося кожної Служби Божої за всіх, що загинули. Я бачу людей, які приходять молитися за людей, що загинули. От запитаймо тих людей, що їм краще – дальше приходити у чорних хустках на такі богослужіння, щоб діти гинули, чи дальше домовлятися. Може хтось скаже, що це буде непопулярним.

Краще втратити ту територію, ніж сотні тисяч людей.

Та територія ще повернеться. Наситяться вони ще тим «руськім миром» і ще будуть проситися назад. Але нам в Україні треба лад навести. От тут – в корупції нашій, в проблемах, реформах, а все спихують на війну», - сказав єпископ Станіслав Широкорадюк.