Кремль розпочав чергову інформаційну атаку на українських християн
  • Срд, 03/12/2014 - 23:44

Одразу дві державні структури РФ розпочали інформаційну атаку проти УГКЦ. Атаку розпочав так званий «Центр международной журналистики и исследований», який насправді є частиною МИА «Россия сегодня». «Спеціаліст» цього центру Николай Малишевский назвав УГКЦ, УПЦ КП та харизматичні протестантські деномінації неонацистськими сектами. Цей «спец» інформує своїх читачів про те, що УГКЦ «благословляла вбивства мирного населення палачами з батальйону «Нахтіґаль», дивізії СС «Галичина» і ОУН». Найбільшими паліями війни в Україні в розпеченій уяві цього «спеца» повстають кардинал Любомир Гузар та владика Венедикт Алексійчук. А особливим звірством виділяється о. Андрій Зелінський ТІ. Що правда, автор ніяк не може визначитися з тим, хто вершить душпастирську опіку над «Правим сектором» УГКЦ чи УПЦ КП.

У свою чергу УПЦ КП в очах Малишевського повстає центром вербування бойовиків для війни проти РФ в Чечні. І відкриває при сприянні Коломоського «християнську школу снайперів та стрілецької підготовки патріотів».

На цих зловонних мареннях політ кремлівських пропагандистів не завершується.

Російський інститут стратегічних досліджень (далі – РІСД), який інформаційно забезпечує Адміністрацію президента РФ, Совєт Федерації РФ, Державну Думу РФ та Раду Безпеки РФ, 02.12. 2014р. розповсюджує доповідь-моніторинг, у якому стверджує, що в Україні відбуваються гоніння на УПЦ МП.

Моніторинг стверджує, що загинуло 6 священиків УПЦ МП. «… частина священнослужителів УПЦ МП стали жертвами нападів, або отримують погрози від націоналістів, які звинувачують їх у допомозі, або лояльності ополченцям /російським терористам – заувага ред./. Декілька священиків постраждало в результаті обстрілів населених пунктів українськими силовикам» - стверджує РІСД. РІСД також твердить, що частина священиків УПЦ МП змушені були залишити територію України, оскільки правоохоронні органи чинили на них тиск.

РІСД побачив, що в Запорізькій єпархії УПЦ МП: «здійснюється систематичний тиск на шістьох священиків. СБУ в ультимативній формі вимагає від них виїхати з країни, або погрожує тюрмою». РІСД твердить, що в Україні тривають масові напади на храми УЦП МП, але реальний масштаб гонінь невідомий.

Уже 3 грудня цього року черговий «спеціаліст», цього разу з РІСД – Владіслава Філянова оцінила ситуацію з УГКЦ в Україні так: «Практичне закріплення УГКЦ на території України було можливе завдячуючи потужній підтримці католицьких і західних фондів, що наглядно демонструє, яке значення для цих фондів має уніатський проект.». Філянова ділиться з світом своїми откровеннями: УГКЦ не користується підтримкою Римо-Католицької Церкви; підтримкою УГКЦ користується тільки у міжнародних спонсорів в США та Канаді; уже при Януковичі Міністерство освіти було вщент заповнене греко-католиками; а головна ціль УГКЦ – розмивання православного світу.

Здається, що Філянова усе ж таки вибовкала, звідки ростуть ноги у звинуваченнях УГКЦ з боку деяких римо-католицьких діячів у «загарбанні греко-католиками римо-католицьких храмів». Вона також виразила думку, що УГКЦ – це загроза стабільності України і що, вона так сподівається, Порошенко повернеться проти УГКЦ.

Ця інформаційна атака, яка проводиться державними структурами РФ, очевидно є координованою з Кремля та має на меті розпалення міжконфесійної ворожнечі в Україні й створення образу УПЦ МП – мучениці.