Кримські археологи спростували вчення Дарвіна
  • Птн, 12/07/2013 - 12:13

Археологічні розкопки, які проводить зараз у Криму міжнародна експедиція Кримської філії Інституту археології НАНУ, по праву можна назвати сенсаційними. У Бахчисарайському та Білогірському районах вчені знайшли сліди життя стародавніх людей, що не відповідають загальноприйнятій теорії еволюції людини.

"Теорія Дарвіна будується на поетапному перетворенні первісної людини – неандертальця в більш розвинену істоту – кроманьйонця, а потім – і в сучасну людину, – розповідає керівник експедиції, доктор історичних наук Віктор Чабай. – Але знайдено докази зовсім іншого розвитку. При розкопках стоянок древніх людей відразу в декількох місцях Криму з'ясувалося, що сліди життя неандертальців – крем'яні скребки, рубила, залишки вогнищ з прошарками з кісткового вугілля – є в ґрунті над слідами життєдіяльності кроманьйонців. А це означає, що сучасніші люди відвідували ці місця раніше, ніж найдавніші (найдавніші згідно теорії еволюції Дарвіна). Тому теорія Дарвіна відверто кульгає, а ми маємо справу не з еволюцією одного виду розумних істот, а з представниками різних рас, що населяли в давнину нашу Землю".

До речі, подібні знахідки – поки єдині в усьому світі. А більша частина вченого співтовариства, як кажуть кримські археологи, сприйняла відкриття, зроблене на півострові, з ентузіазмом. Після цього теорія еволюції, яка тиражувалася багато років у всіх шкільних підручниках, ґрунтовно захиталася. Навіть більше, проведений аналіз ДНК неандертальця показав принципові відмінності від структури ДНК сучасної людини. Але потрібні ще додаткові дослідження, щоб прояснити деталі. Наприклад, за допомогою радіовуглецевого аналізу точно визначити час перебування неандертальців і кроманьйонців на одних і тих же кримських стоянках – за попередніми оцінками археологів, сліди датуються від 32 до 29 тисяч років тому.

Також потрібно зробити реконструкцію кліматичних умов, які були тоді в Криму.

"Зараз ми саме цим і займаємося, – продовжує Віктор Чабай. – Крім пошуку знарядь людей кам'яного віку і дослідження стародавніх вогнищ, збираємо скам'янілості частинок рослин і тварин. І такого матеріалу має бути якомога більше, щоб відновити картину природи того часу. Від цього залежить, чи зможемо ми зрозуміти, чому неандертальці зрештою зникли, вимерли. Є, наприклад, версія, що в цьому винна зміна клімату, яку кроманьйонці, на відміну від неандертальців, змогли перенести через особливості свого організму".

За матеріалами: http://vesti.ua