Критика Бенедикта XVI – від диявола,- кардинал Сара
  • Птн, 09/06/2017 - 13:31

Кардинал Роберт Сара зазначив, що деяка критика передмови Папи-емерита до його нещодавньої книжки, є «диявольською і покриває Церкву мантією суму і сорому». Кардинал звинуватив критиків у «вульгарності і підлості».

«Зарозумілість, мовне насильство, неповага та нелюдська зневага до Бенедикта XVI є диявольськими і покривають Церкву мантією суму і сорому», - зазначив кардинал. – «Ці люди руйнують Церкву і її основоположну природу».

У передмові до книжки кардинала Сара «Сила мовчання: Проти диктатури шуму» Бенедикт XVI написав, що Папа Франциск заслуговує хвали за те, що призначив кардинала Сара очолити дикастерію, що займається справами літургії. Однак критики звинуватили Папу-емерита у втручанні в церковну політику і спробах підірвати авторитет Папи Франциска.

«Християнин ні з ким не бореться», - зазначив кардинал Сара. – «У християн немає ворога, якого треба перемогти. Христос казав Петрові заховати меча у піхви (Мт. 26,52-53). Це – наказ Христа Петрові, і він стосується кожного християнина, котрий достойний цього імені», інформує Catholic Herald.