«Крокуймо по дорозі «інакшості», наближаючи своє життя до святості», - владика Венедикт
  • Втр, 20/08/2013 - 14:10

19 серпня 2013 року Преосвященний владика Венедикт з нагоди храмового празнику, звершив Архиєрейську Божественну Літургію у парафії Преображення ГНІХ (м. Львів, вул. Краківська, 21). 

Архиєрею співслужили парох храму, митрофорний протопресвітер Ярослав Чухній та чисельний клир Львівської архиєпархії УГКЦ.

«Як важливо побачити себе іншими», - наголосив владика Венедикт під час проповіді, закликаючи вірних вдивлятися в життя святих, наслідувати їхнє прагнення бути з Богом, що у свою чергу веде до цілковитого преображення людського буття.

«Бог дає нам можливість з нашою гріховністю, слабкістю і обмеженістю, побачити нашу спроможність до преображення, дарував нам життя, щоб ми ставали «іншими», - святими», - сказав владика.

Прикладом преображення людини в Бозі, стали дияконські свячення під диякона Андрія Солецького, які владика Венедикт уділив під час Літургії. «Сьогодні ми є свідками того, що один із нас, через молитву Церкви стає «Іншим», дияконом; ззовні той самий, але внутрішньо перемінений Богом».

Диякон Андрій у 2008 році завершив навчання у Львівській духовній семінарії Святого Духа, відтак продовжив свої студії на факультеті соціальних комунікацій Папського університету Santa Croce в Римі, сьогодні є докторантом Григоріанського університету (м. Рим) в галузі соціальних наук.

На завершення урочистостей, парох храму о. Ярослав подякував владиці за те, що він увінчав своєю присутністю торжество празника та запевнив у прагненні усієї парафіяльної спільноти крокувати «дорогою інакшості», - святості.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua