«Кров мучеників приносить свої плоди», - єпископ Станіслав Широкорадюк
  • Суб, 25/01/2014 - 11:54

«Україні дуже потрібна єдність християн і ми її бачимо на Майдані. Нас єднає біда. Бо це справжня біда українського народу. І зараз потрібно молитися за мир і за те, щоб український народ не програв. Тому що тут програти не можна», - сказав єпископ Станіслав Широкорадюк вчора в ефірі Радіо Марія і закликав до молитви у цей складний для нашої держави час.

По усій Україні щодня відправляють Святу Месу і проводять адорації у намірах миру в державі. А в деяких парафіях організували безперервні молитви. У соборі святого Олександра, що знаходиться у Києві на Майдані Незалежності, кожного дня проводиться виставлення Пресвятих Дарів і літанія до Усіх Святих. Єпископ Станіслав Широкорадюк щоденно жертвує Святу Месу в намірах людей, що стоять на Майдані.

«Як священики ми мобілізуємо людей до молитви, - сказав він. -  Це вже не проста демонстрація. Коли є людські жертви, потрібно мобілізовуватися. Духівники і вірні повинні мобілізуватися на молитву, а громадяни на свій громадський обов’язок».

Владика розповів, що кожного дня представники РКЦ моляться на Майдані, приїжджають у столицю з різних міст України. «Так співпало, що зараз триває Тиждень молитов за єдність християн, і правдиву єдність ми бачимо на Майдані. Нас єднає біда. Бо це справжня біда українського народу. Потрібно молитися за мир і за те, щоб український народ не програв. Тому що тут програти не можна. Все складається так, що народ має виграти, щоби жити в нормальній правовій державі», - зазначив владика.

Щодо останніх подій владика Станіслав вважає, що зло повертається проти тих, хто його чинить. «Я думаю, що так само й з тими диктаторськими законами, вони теж повернулися про тих, хто їх прийняв. Демонстрація на Майдані була мирною. Після прийняття тих законів, все повернулося в таке протистояння. Тут ніхто не виправдовує того, що діється сьогодні на вулиці Грушевського, але постає питання: чому це сталося. Це величезне зло, яке повернулося проти тих, які ці закони прийняли».

Владика вважає, що те, що зараз відбувається в Україні це часткове пробудження українського народу. «Більшість України ще спить, навіть Київ ще не прокинувся. Ми повинні це визнати… Хоча усі говорять одне й те саме: ми повинні жити в іншій державі, в європейській країні. Але пробудження лише часткове. Я думаю, що ці події нас і пробуджують, коли гинуть люди, коли ми бачимо що діється, коли замість того, щоб людей вислухати, приймаються диктаторські закони. Це пробуджує нас і чим більше на нас будуть тиснути, тим більше народ буде прокидатися». Україна дуже бідна на героїв, патріотів і тих людей, які готові йти на жертви, вважає владика, і потрібно дякувати Богу за людей, які можуть проявити героїзм. Потрібно молитися, щоб таких людей було більше в Україні, бо «немає більшої любові, коли віддаєш своє життя за ближнього».

Єпископ закликав не втрачати віри в цей час. Український народ пережив багато страждань в історії – і репресії, і голод, і Чорнобиль та ін. «Не плакати, а молитись треба, - закликав владика слухачів Радіо Марія і усіх вірних. - Ми люди віруючі, треба вірити, що нічого без волі Божої не станеться. Все, що Бог приготував нам, ми повинні прийняти… Повинні змобілізувати свої сили на молитві і молитись кожного дня… Наша молитва більш потрібна, ніж наші сльози» - заявив він.

Єпископ Станіслав зазначив, що жертви людей, які віддали свої життя за Батьківщину, принесуть свої плоди. Владика привів у приклад Сергія Нігояна, чия смерть об’єднала в молитві людей в усьому світі. «Кров мучеників приносить свої плоди», - сказав Станіслав Широкорадюк.

Джерело: www.catholic-media.org