Кров св. Януарія зрідла вдруге в 2021 році
  • Нед, 19/09/2021 - 18:26

Кров св. Януарія, покровителя італійського міста Неаполь, сьогодні зрідла під час св. Літургії в катедрі Успіння Марії, у день спомину святого.

Перед початком літургії Архиєпископ Неаполю Доменіко Батталья увійшов до каплиці, де зберігається капсула з кров’ю святого, разом з абатом каплиці та мером міста.

Під час чудотворної події суха матерія червоного кольору (засохша кров), що зібрана з одного боку скляного реліквіарію, стає рідкою кров’ю, що  заповнює увесь реліквіарій. За місцевим віруванням, якщо кров святого Януарія не перетворюється в рідкий стан в день спомину святого, це є сигналом про війну, голод, хворобу чи іншу небезпеку.

Сьогодні, 19 вересня 2021 р., о 10:00 год. Архиєпископ Батталья приніс реліквіарій до центрального вівтаря катедри, щоб показати, що кров святого зрідла.

«Дякуємо Господеві за цей дар, за цей знак, який є настільки важливим для нашої спільноти», - сказав він, розпочинаючи Літургію.

Чудо св. Януарія широко відоме і почитається на місцевому рівні, однак ще не має офіційного церковного визнання. Зрідження крові ззавичай відбувається тричі на рік: 19 вересня, в день спомину святого, в першу неділю травня і 16 грудня, в річницю виверження Везувію в 1631 році.

Цього року в першу неділю травня зрідження крові святого відбулось, інформує CNA.