Куба: єпископи зустрілись із комуністичним урядом та представили своє бачення країни
  • Втр, 02/05/2023 - 11:16

Конференція католицьких єпископів Куби повідомила що на зустрічі 26 квітня у Палаці революції із президентом Мігелем Діас-Канелом єпископи представили комуністичному уряду «свої критерії та бачення реалій, які переживає народ Куби».

«Відповідно до звичної процедури такого типу зустрічей», єпископи не обмежились конкретною ситуацією Церкви, «але з усією повагою, щирістю та чіткістю поділились своїм занепокоєнням та оцінкою поточного моменту, в якому живемо», - йдеться у заяві генерального секретаріату єпископату від 28 квітня.

На зустрічі з одного боку були присутні президент Діас-Канель, прем’єр-міністр Мануель Марреро Круз та інші члени режиму, а з іншого – глава єпископської конференції єпископ Еміліо Аранґурен, Архиєпископ Гавани кардинал Хуан де ла Карідад Ґарсія та інші єпископи.

Відповідно до останніх даних, опублікованих «DatoWorld», Куба очолює «Індекс бідності в Латинській Америці», оскільки 72% її населення живуть нижче рівня надзвичайної бідності, який Світовий банк встановив на рівні щоденного доходу менше $1,90.

Комуністичний режим не публікує даних про рівень бідності в країні, інформує CNA.

Відповідно до комюніке комуністичного уряду, зустріч із єпископами пройшла «у атмосфері взаємної поваги, відповідно до політики Революції щодо релігії і віруючих та повної релігійної свободи, записаної в Конституції Республіки Куба». Єпископат у своєму комюніке додав, що вони  «вислухали інформацію, критерії та оцінювання» від Діас-Канела та Мерреро, «які пояснили своє бачення і майбутню перспективу стосовно заторкнутих питань».

Єпископи подякували уряду за «можливість діалогу» та «бути почутими»,  також відновили «свою присвяту кубинському народу та усьому, що сприяє спокійнішому клімату миру, гармонії, поваги до усіх та надії».