Курс «Наслідування Христа і харизми»
  • Срд, 15/08/2018 - 11:26

У реколекційному центрі в с. Бобрівники з 10-12 серпня відбувався курс Наслідування Христа і харизми, автор та проповідник курсу Вілібальд Зандлер – доктор догматики, професор в університеті імені Леопольда та Франца у м. Інсбрук (Австрія). Засновник та керівник католицького молитовного будинку “Die Weide”.

Під час курсу всі присутні мали можливість пізнати правду про наслідування Христа, це те що ми повинні чинити діла Божі, а не діла для Бога. Коли ми чинимо діла Божі ми є в повній єдності з Богом через Ісуса Христа, нашого Господа і Спасителя, і силою Святого Духа, ми ідемо разом. Тоді ми маємо можливість слідувати разом із Христом, Його сила стає нашою силою, а наші дії стають Його діями, це і є блаженне споглядання – іти разом із Богом.

І коли ми є в єдності із Богом, ідемо разом із Христом, отримуємо різні харизми, що і є сутністю поняття чинити діла Божі.

Щоб отримувати різні харизми, тобто дари Святого Духа, ми повинні буди смиренними і вдячними. Ми дякуємо Богові за ті речі, що нас оточують, за те що Бог дає нам Самого Себе. Він дає можливість людині пізнати Свою особу, Його унікальність, доторкнутися Його слова, прийняти Його дари, можливість чинити Його справи.

Також ми дякували за те, що Бог дає нам самих себе, тобто Він відкриває нас нам самим, дає можливість пізнати нашу особистість і підіймає нашу гідність, Йому дуже важлива наша особа.

Під час курсу ми могли споглядати таку Любов Бога до нас на прикладі притчі про блудного сина, коли батько біжить до сина, те що не властиве йому, проте він це робить, щоб підняти гідність сина у власних очах.

Чим більше ми пізнаємо Бога, Його Любов, тоді ми дякуємо Йому і просимо, що потребуємо відкрити Себе і що ми хочемо відчувати Його Любов.

Бог повністю Сам творить у нас ці харизми, але у повній єдності з нами. Ми можемо це уявити на прикладі двох партнерів у танці. Коли Святий Дух хоче вести нас, а ми не хочемо цього, боїмося, що ми не гідні, нічого не варті, або навпаки гордимося, що ми дуже варті багатьох речей, тоді цей танець стає незрозумілим, і звісно не виглядає цілковитим, він не вдається.

Коли ж ми піддаємося партнерові, тобто Святому Духові, але ми ідемо разом, тобто ми також виконуємо дію, довіряючи Йому, тоді наш танець стає повноцінним, повним любові та довіри. Тоді наша особа є в повноті, ми розкриваємося, і можна повністю побачити Бога у нас самих, в наших діях, в єдності з нами, як ідеальний тандем.

Це є благодать, тобто дар Божий, що ми можемо бачити і виявляти ці харизми, що вони проявляються в нас, а фундаментом нашого життя завжди є Ісус, він завжди має бути в центрі, Він іде у тісному зв’язку із нами, а ми відповідаємо цілковитою довірою Господу.

Марія Григорів