Курс реабілітації воїнів АТО та їхніх родин провели у Гошеві
  • Птн, 16/11/2018 - 10:19

У Гошівському монастирі сестер Пресвятої Родини з 4 по 10 листопада 2018 року, відбулася чергова реабілітація воїнів, які повернулися із зони АТО та членів їх родин. Цей тиждень духовно-психологічної віднови проводився під опікою капеланів та психологів Стрийської єпархії: зокрема духівників о. Романа Спірца – голови комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Стрийської єпархії, о. Володимира Пігічина, д. Андрія Чмира, психологів п. Марти Гладій, п. Ліди Янів, реабілітологів с. Онуфрії Бачинської та с. Дарії Панасть.

Дні віднови розпочалися із зустрічі та благословення Владики Богдана Манишина, єпископа-помічника Стрийського. В часі перебування у монастирі всі учасники реабілітації мали можливість полинути у глибини своє душі, відшукати свою «внутрішню дитину», а відтак почати будувати здорові відносини із самим собою та своїми ближніми. Особливий акцент був поставлений на молитву: щоранку отці служили Божественну Літургію, де учасники реабілітації могли приступати до Святих Тайн Сповіді та Причастя. Також бійці та їхні дружини мали прощу на Ясну Гору до Чудотворної Гошівської ікони Пресвятої Богородиці у монастирі оо Василіян, відвідали музей «Центру спадщини Вигодської вузькоколійки». В один із днів відбулася поїздка до м. Трускавець, де учасники мали можливість відновити свої сили у басейні, а також мали цікаву пішу екскурсію містом Дрогобичем. На реабілітації панувала дружня атмосфера, яка сприяла плідному процесу реабілітації.

В останній вечір до монастиря завітав о. Орест Демко, який, під звуки гітари, подарував усім незабутній вечір української пісні. Всі учасники реабілітації були переповнені емоціями та приємними спогадами.