Курсанти НАСВ відвідали Гарнізонний храм з його підземеллями
  • Чтв, 30/11/2017 - 09:31

28 листопада 2017 р. піддиякон Юрій Балух з курсантами НАСВ в рамках Релігієзнавчого гуртка відвідали Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) та його підземелля. 

Майбутні офіцери ознайомилися з історією святині, біля меморіальної стіни вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв України, а також молились біля березового хреста, який вцілів після обстрілів в зоні АТО і став своєрідним символом незламності духу українського воїна, Божої опіки над ним. 

Опісля відвідали підземелля, оглянули 3 панорами: Княжий Львів (XIII ст.), Готичний Львів (XV ст.) та ранньомодерний Львів (1740-50-ті рр.), а також дізнались багато цікавих подій про це приміщення.

Екскурсію для гостей провів працівник Олег Друздєв.

Довідка. Релігієзнавчий гурток при Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів) – щотижневі зустрічі з курсантами навчального закладу на релігійні, морально-етичні та патріотичні теми. В рамках гуртка відбуваються пізнавальні екскурсії, паломництва та поїздки. Гурток заснували душпастирі Центру військового капеланства ЛА УГКЦ у 2007 р. і опікуються ним до сьогодні.

Зокрема капелани проводять щочетверга молитовну зустріч “Зупинка з Богом”, яка проходить у храмі св. Архистратига Михаїла, що на території закладу. Під час цієї зустрічі відбувається читання Святого Письма та розважання над ним, молитва за близьких, друзів, за мир в Україні та світі.