Курсанти завітали до єпископа з колядою
  • Пон, 29/01/2018 - 09:57

28 січня 2018 р. у митрополичих палатах на Святоюрській горі зазвучала гучна коляда - різдвяний вертеп курсантів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного завітав до Преосвященнішого владики Володимира (Груци), єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ.

Супроводжував майбутніх офіцерів о. Степан Сус, синкел у справах капеланства ЛА УГКЦ, та піддиякон Юрій Балух. Єпископ радо прийняв гостей і подякував колядникам за те, що сповіщають Добру Новину про народження Спасителя.

На перший погляд трішки незвичний вертеп у камуфляжах намагається донести правду про те, що різдвяна радість буде повною і автентичною лише тоді, коли ми всі - від Сходу і до Заходу - шукатимемо солідарності та взаємної підтримки, а також гармонії з усією створеною Богом дійсністю. Слід зазначити, що у даному різдвяному дійстві беруть участь курсанти майже з усіх областей України.

На завершення майбутні офіцери мали екскурсію Архикатедрою та ознайомились з головними святинями Собору, зокрема відвідали крипту, у якій спочиває праведний митрополит Андрей Шептицький, та помолилися за його прославу.