Кустод Святої Землі прокоментував рішення про закриття храму Гробу Господнього
  • Втр, 27/02/2018 - 17:05

Кустод Святої Землі отець Франческо Паттон прокоментував рішення про закриття храму Гробу Господнього в Єрусалимі, прийнятому у відповідь на ініціативу ізраїльського уряду обкласти податком церковні будівлі і обмежити права власності Церкви.

«У нас немає жодного наміру псувати відносини з Державою Ізраїль, наші відносини прекрасні, і у всіх ситуаціях ми шукаємо співпраці, - заявив отець Паттон. - Однак були зроблені деякі дії, які завдають шкоди нашим правам». Священик сподівається на серйозні переговори, в яких християни виступлять не окремо, а «разом з усіма залученими християнськими громадами».

Отець Паттон стверджує, що закриття храму викликано двома причинами: перша - це «питання сплати податків на церковні будівлі, що мають ретроактивну значимість». «Ця вимога, - коментує Кустод Святої Землі, - не враховує того факту, що ми працюємо не заради прибутку, але щоб запропонувати деякі соціальні послуги, які, крім того, полегшують роботу того ж муніципалітету. Коли нам вдається до кінця року досягти балансу бюджету, це вже хороший результат». Друга причина - пояснив францисканець - це «законопроект, який, як ми  вважаємо, дискримінує, оскільки він націлений на врегулювання права власності, оренди та угод тільки щодо земель, що належать Церкви».

Закриття храму Гробу Господнього, - це, безумовно, тимчасовий захід, зазначив священик: «Я думаю, що ця незручність наведе на роздуми».