Кустодій Святої Землі про ситуацію в регіоні
  • Втр, 27/08/2013 - 01:49

Близький Схід занурений в жалобу. Після хімічної атаки в передмісті Дамаску і кривавих атак в Лівані, найбільших бомбардувань від часу закінчення громадянської війни, в часі яких 47осіб загинуло і 400 поранено, у цілому регіоні панує смуток, безпорадність і гіркота – сказав після бомбардувань кустодій Святої Землі о.Пєрбатіста Піццабалла.

«Люди живуть в страху, вони обдурені, але також обурені. Всі відчувають, що ця війна розіграється понад їх головами. Люди її не хочуть. Хочуть жити спокійно у себе, у свободі… Є вже так багато жертв, і так багато біженців в Лівані і Йорданії, а, перш за все, внутрішніх біженців в самій Сирії, майже два мільйони. Вони у дуже важкому становищі. Це може спричинити суспільний вибух у кожну хвилину» - розповів єрарх.

Кустодій Святої Землі застеріг особливо західних спостерігачів від трактування конфлікту у характері релігійних суперечок. На його думку тут йдеться про інші інтереси і не можна допустити, щоб релігію використовували як  інструмент маніпуляції конфліктом.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va