Кузена королеви Єлизавети ІІ можуть проголосити святим
  • Срд, 25/02/2015 - 15:32

У Ватикані розпочався процес канонізації британського монаха, котрий був кузеном королеви Єлизавети ІІ. Ендрю Берті помер у 2008 році в Римі і був першим англійцем, обраним на пост Великого Магістра Мальтійського ордену. Великий Магістр у світському ранзі є князем, а його духовний ранг прирівнюється в Церкві до кардинала.

Наразі, поки не буде доведено героїчні чесноти життя і два чуда за заступництвом Ендрю Берті, його називатимуть «Слугою Божим». Про це інформує "The Daily Mail".

Берті реформував Орден, усвідомлюючи важливість його дипломатичного корпусу, і збільшив кількість його гуманітарних послів. У Великобританії він заснував орден молодих волонтерів.

Друзі розповідають, що у своєму житті Берті демонстрував героїчні чесноти, які є вимогою для святості, і вів «зразкове» життя.

Метью Фестінг, теперішній Великий Магістр, розповів: «Він був дуже спокійним – ця типова британська стриманість! – однак мав природний авторитет і спокій, глибоко закорінені у християнській вірі. Він також мав хороше почуття гумору – тиха потіха з безглуздості багатьох життєвих випадків».

«Ті, хто мав нагоду працювати разом з ним, завжди бачили його спокій і глибоку віру», – додає він.

Друзі також кажуть, що якби Ендрю Берті дізнався за життя, що його хочуть канонізувати, то б дуже розхвилювався: «Його скромності було б дуже важко з цим змиритись».

Ендрю Берті був журналістом, вчителем іноземних мов та служив у війську.

До Мальтійського Ордену вступив у 1956 році, а в 1981 р. став визнаним Лицарем, склавши урочисті обіти вбогості, чистоти і послуху.

Він часто допомагав бідним. Друзі розповідають, що він анонімно працював санітаром у римській лікарні.

По батьківській лінії Ендрю Берті був внуком 7-го Графа Абінгдона, а по материнській лінії – Маркізи Бʼют – прямим нащадком монаршої лінії Стюартів.