Он-лайн вервиця з Ватикану
  • Чтв, 31/01/2013 - 00:00

Телебачення Ватикану CTV і католицький інтернет-портал Aleteia транслюють «Момент з Марією» з понеділка по п'ятницю о 16:00 годині з подвір’я базиліки Святого Петра.

 

«Ми дійсно хочемо принести молитву до людей і дозволити людям в усьому світі наблизитися до серця Церкви», - сказала координатор ініціативи в Aleteia, Карлі Ендрюс.

 

Трансляції є відповіддю на заклик Папи у Рік Віри ввірити себе у руки Пресвятої Богородиці, молячись вервицю  кожен день. «Ми намагаємося донести молитву до людей через нові технології, засоби масової інформації, через свої соціальні мережі і за допомогою Google+ технології», - пояснила Ендрюс. Ініціатива, підтримана Церквою, яка святкує Рік Віри до 24 листопада 2013.

 

«Ми просто запрошуємо людей приділити півгодини часу зі свого дня, щоб приєднатися до нас в молитві», - додала вона.

 

У молитві он-лайн також беруть участь групи за кордону, туристи, які приїхали у Рим. Інші групи і члени різних католицьких рухів проводять молитву кожного дня у парафіях по всьому Риму. 16 січня вели молитву диякони з семінарії Святого Павла з Міннесоти.

 

«Вервиця – це молитва віддання, яка склалася в Церкві, щоб збільшити нашу відданість Божій Матері, але набагато важливіше те, що вона може привести нас до Ісуса Христа», - сказав диякон Джейкоб Ґрейнер. Він зазначив, що «молитва не є важкою, але чим більше молишся, тим більше заглиблюєшся в неї».

 

Багато молоді, яка приїхала за кордону, допомагає молитись вервицю своєю рідною мовою. «Ми вже почули чимало мов тут, і щоб інші могли молитись з нами, ми відповідаємо на латині», - прокоментувала Ендрюс.

 

Вервиця – молитва присвячена Марії, яка дає людям можливість розважити про найбільш важливі події з життя Ісуса.

 

За матеріалами: CNA, www.catholic-media.org