Ламборґіні Папи продали: частина коштів – для християн Іраку
  • Пон, 14/05/2018 - 14:22

У суботу, 12 травня 2018 р., в Монако відбувся аукціон, під час якого продано автомобіль модельного ряду «Huracan», який італійський виробник спортивних автомобілів «Lamborghini» подарував Папі Францискові в листопаді минулого року. Приймаючи цей подарунок, Святіший Отець постановив, щоб його продали, а виручені кошти були передані на доброчинні проекти.

«План Маршала» для християн півночі Іраку

Виставлений на продаж через аукціонний дім «Сотбі», унікальний спорткар з підписом Папи Франциска на капоті був проданий за 715 тисяч євро. Частину з цих коштів отримає Папська фундація «Допомога Церкві в потребі» для здійснення проектів, присвячених християнам з Долини Ніневії на півночі Іраку, звільненої від так званої «Ісламської держави».

У повідомленні фундації зазначається, що мова йде про громади, які після вигнання терористів повертаються до своїх поселень. Для того, щоб посприяти цьому поверненню, «Допомога Церкві в потребі» запустила так званий «План Маршала» для відбудови знищених помешкань, храмів та інфраструктури, створивши «Ninive Reconstruction Committee», до якого увійшли всі Церкви Іраку.

Інші проекти

У повідомленні Ватиканського прес-центру, присвяченому незвичайному подарункові, отриманому Папою, зазначалося, що ще одним адресатом допомоги за виручені кошти стане «Спільнота Папи Івана ХХІІІ», яка заанґажована в справу порятунку жінок, що стали жертвами торгівлі людьми та втягнені в проституцію. Врешті, частина коштів з продажу унікального автомобіля буде передана двом італійським товариствам, які здійснюють харитативні проекти в Африці.