Лефевристи: префект Конгрегації віровчення нас не любить...
  • Пон, 07/10/2013 - 22:06

Діалог про повернення Братства св. Пія X в лоно Католицької Церкви зайшов у глухий кут внаслідок курсу «відкритості» стосовно інших релігій, проведеного Папою Франциском і «ліберальних» позицій Ватикану з інших питань. Про це заявив в інтерв'ю Spiegel online «головний догматист» католиків-традиціоналістів в Німеччині Матіас Гаудрон.

«Багато хто говорить, що Церква буде рости, якщо буде більш відкритою. Але якби це було так, то люди б масово йшли в протестантські церкви», − заявив лефеврист в інтерв'ю, даному з нагоди 50-річного ювілею заснування об'єднання консервативних католиків «Coetus Internationalis Patrum».

«Під час понтифікату Папи Бенедикта XVI склалося враження, що критика II Ватиканського собору можлива. Зараз же все виглядає так, що ніяка критика не допустима. Архиєпископ Герхард Мюллер, як префект Конгрегації віровчення, відповідає за діалог з нами. Він нас не любить. З того часу, як він у Римі, він діє проти нас», − стверджує Гаудрон.

Католицька Церква в Німеччині «завалиться» через 15-20 років, і причиною тому − занадто низьке число священичих свячень і спад кількості віруючих, заявив Гаудрон.

Факти канонізації Пап Івана XXIII та Івана Павла II священик-традиціоналіст назвав «сумнівними». «Що стосується канонізації Івана XXIII, тоді слід "канонізувати" діяння собору, який він ініціював. Папа Іван Павло II створив враження, що всі релігії рівні. Але це не так», − заявив Гаудрон.

За матеріалами www.sedmitza.ru