Легендарний меч в камені таки дійсно існує
  • Пон, 13/06/2016 - 03:49

Близько тридцяти кілометрів на південний захід від італійської Сієни, в горах Тоскани, одна каплиця зберігає дивовижну середньовічну реліквію – меч, який встромлений в скалу. Кельтські легенди оповідають, що легендарний король Артур отримав королівський трон, витягнувши меч, який був устромлений у камінь, деякі легенди ідентифікують цей меч із легендарним мечем Екскалібуром. Проте, в Тоскані маємо справу не з кельтською легендою, а з реальною середньовічною реліквією – мечем св. Ґалґана Ґвідотті, пише портал «Bitno.net».

Меч св. Ґалґана зберігається в каплиці Мінтесіпі в Ківсдіні.

Святий Ґалґано народився близько 1148 р., а помер 1181р. Ґалґано був італійським шляхтичем, відомим своєю зарозумілістю, егоїзмом і постійним «вляпуванням» у неприємні історії. Про те указання йому Архангела Михаїла цілковито змінило його життя. Ґалґано вирішив стати пустельником. Коли Ґалано шукав печеру для пустельницького усамітнення, то почув голос, який йому наказував усунути всі сліди його дотеперішнього розбещеного життя. Ґалґано відповів, що легше меч забити в скелю, а ніж це зробити.

І коли Ґалґано спробував Богові це доказати і меч, немов, у масло ввійшов у скалу. Побачивши це, Ґалґано впав на коліна перед Богом і все своє життя присвятив молитві. Чотири роки після свої смерті він був проголошений святим.

Нещодавно вчені з Університету в Павії провели дослідження «меча в камені». Глибинним радаром підтверджено, що це не частина меча, не підробка, а дійсно меч, який незрозуміло як увійшов в скелю. Сплав з якого меч виготовлено, своїм складом повністю відповідає сплаву, з якого робили мечі в Італії в часі св. Ґалґана.