Легендарному папському прес-секретарю - 80 років
  • Срд, 09/11/2016 - 17:21

Колишній багаторічний директор прес-служби Святого Престолу Хоакін Наварро-Вальс 16 листопада відзначить свій 80-річний день народження. Іспанський лікар і журналіст, член Opus Dei був призначений Іваном Павлом II главою ватиканської прес-служби в 1984 році.

На цій посаді він залишався до смерті папи, і ще один рік до своєї відставки в 2006 році був прес-секретарем Бенедикта XVI. В даний час він працює як незалежний журналіст.

Хоакін Наварро-Вальс народився у 1936 р в Картахені на півдні Іспанії. У 1954 р вступив в Opus Dei і вивчав медицину, спеціалізувався в галузі психіатрії. У 1968 році отримав журналістську освіту.

За медіа-підтримку понтифікату Івана Павла II, який ставився до нього з великою довірою, Наварра-Вальс отримав численні журналістські нагороди в Італії.

«Іван Павло II завжди присутній в моєму житті», - зізнався легендарний прес-секретар в одному з інтерв'ю. Він повторив це публічно в 2011 році з нагоди беатифікації папи.

Після виходу на пенсію Наварро-Вальс працює, між іншим, в якості коментатора на першому каналі італійського телебачення RAI. З 2007 року він є головою наглядової ради біомедичного університету прелатури Opus Dei, а з 2009 р - Голова фонду Telecom Italia. Його коментарі часто можна почути на хвилях Радіо Ватикану.