Лекторії Соціальної доктрини Церкви – внесок для реалізації стратегії УГКЦ 2020 "Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом"
  • Срд, 06/11/2013 - 19:09

5 листопада 2013 року в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ пройшли чергові лекторії Соціальної доктрини Церкви, які відбуваються в рамках проведення «Суспільних днів», ініційованих комісією Справедливість і Мир УГКЦ спільно із Бюро УГКЦ з питань екології. Цього разу лекторії були проведені в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в Івано-Франківську.

Зустріч розпочалась Божественною Літургією, після якої присутні вірні перейшли в цокольне приміщення храму, де в дружній та невимушеній обстановці пройшло представлення та обговорення важливих питань, які стосуються Соціального вчення Церкви. Провести зустріч прибув о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

Оскільки храм знаходиться поблизу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, на зустрічі була присутня виключно студентська та працююча молодь. Представник Екобюро в особливий спосіб наголосив на тому, що в сучасному світі Церква реагує на різні виклики через своє соціальне вчення. О. Володимир в своїй доповіді висвітлив найважливіші проблеми, які стоять на перешкоді розбудови Царства небесного в реальному часі. Священик дав чітко зрозуміти присутній молоді, що для християн, не дивлячись на сучасну соціально-економічну ситуацію в країні, компроміс з власним сумлінням просто недопустимий. «Якщо хочемо, щоб в нашому суспільстві розпочались хоч якісь зміни на краще, то кожен з нас на своєму місці повинен почати проголошувати Добру новину своїм життям та новим способом поведінки, – підкреслив духовний отець, додаючи, – що те, ким ми є повинні відчути на собі всі без винятку, включно з Божим створінням – природою». Священик також зробив особливий акцент на тому, що християнин – це той, хто намагається максимально відповідально ставитись до виконання також і своїх громадянських обов’язків.

В ході живої дискусії було обговорено ряд важливих питань і учасники лекторію дійшли висновку, що життя християнина – це постійний динамічний процес. Бажання присутніх дізнатись більше про нові способи вияву та здійснення християнської віри в повсякденному житті, свідчить про те, що такі зустрічі в загальній стратегії Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» повинні мати своє продовження і охопити по можливості всі громади УГКЦ.

На завершення, о. Володимир подарував для місцевої громади низку видань, заклавши таким чином першу «цеглинку» для майбутньої парафіяльної бібліотеки.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології