Лекторії Соціальної доктрини Церкви
  • Пон, 26/08/2013 - 19:21

За ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир спільно із Бюро УГКЦ з питань Екології з вересня по грудень 2013 року будуть проводитись в Україні «Лекторії із Соціальної доктрини Церкви на парафіях Києво-Галицького Архиєпископства». Даний захід передбачає низку парафіяльних зустрічей у різних єпархіях УГКЦ в Україні, які охоплюватимуть, зокрема, терени Волині, Івано-Франківщини, Тернопілля, Хмельниччини та Львівщини.

Даний проект є плановим, організаційним продовженням та розвитком вже діючих від 2012 року «Парафіяльних зустрічей» в Україні та одним із кроків практичної реалізації стратегічного плану УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

В соціальному вченні Церкви знаходимо принципи та критерії оцінки дій, що мають вплив на життя суспільства, і саме поширення цієї доктрини є справжнім пастирським пріоритетом та становить невід’ємну частину євангелізаційної місії Церкви. «Лекторії» зосереджуватимуться на актуальних соціальних питаннях сучасності, залучатимуть фахівців та велике число вірян УГКЦ. У процесі зустрічей та поширення навчання Соціальної доктрини Церкви особливий наголос буде звернено на усвідомлення того, що народ, а зокрема, молодь і всі громадяни можуть зіграти свою роль в суспільному житті спільноти на її благо. Зразком такої спільноти, і рівно ж, сприятливим місцем для оголошення навчання Церкви у цій сфері покликана стати саме парафія. Саме тут на основі соціального вчення Церкви здатні зароджуватися добрі ідеї, які у подальшому активно можуть розвиватися та приносити результати. У цьому контексті планується провести ряд корисних та потрібних заходів для мирян.

Серед головних цілей проведення організаторами Лекторій є донесення і навчання якомога ширшої аудиторії вірних УГКЦ щодо застосовування основних принципів вчення Церкви, яке стосується засад соціального, політичного та економічного життя; допомога вірним визначати, в світлі соціальної доктрини Церкви, етичні критерії для будування загального блага; на основі доповідей та конкретного досвіду лекторів, спробувати донести учасникам Лекторій про реальні можливості застосування соціальної доктрини Церкви на щоденній практиці християнського служіння. Особливим наголосом буде також соціальне формування нового покоління із зверненням до головного обов’язку, що полягає у правдивому свідченні Євангелія на роботі, в сім'ї, у суспільстві та в політиці.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир