Леонард Кімура, бл.
  • Нед, 17/11/2013 - 20:16

Блаженний Леонард Кімура був внуком відомого Кімури, першого японця, якого охрестив святий Франциск Ксав’єр.

Майбутній блаженний народився і виріс в Нагасакі, де відвідував єзуїтську школу. У віці 13 років блаженний Кімура став братом в Товаристві Ісуса. За час перебування в Товаристві виконував служіння повара, кравця. Тридцять років Леонард був катехитом, брав участь у місійних подорожах, супроводжуючи священиків Товариства.

У 1614 році влада вирішила вигнати єзуїтів з країни, але Леонард тайкома залишився, працював один і жив життям вигнанця. За деякий час його разом з іншими тринадцятьма японськими католиками зловили навіть не знаючи, що він єзуїт.  Під час суду йому запропонували багато срібла за інформацію про місцеперебування єзуїтів. На це Леонард відповів, що знає лише одного єзуїта і ним є він сам.  

Відсидів три роки у тюрмі. Прямо там у тюрмі, яку на той час йому вдалось перетворити на християнську спільноту з регулярними годинами молитви і розважань протягом дня, Леонард Кімура навернув 96 японців до католицької віри. За це його присудили спалити на повільному вогні на горбі Нагасакі разом з іншими чотирма католиками.

На момент смерті блаженному було сорок три роки. Під час екзекуції були присутні майже 20 тисяч глядачів, які потім свідчили про те, що ніколи не бачили, щоб люди помирали з такою радістю.

Блаженний став одним з 33 єзуїтів, які загинули в часі Великого Переслідування.

Джерело: Католицька енциклопедія