Leсtio Divina разом з вихованцями Прилуцької колонії провели семінаристи з Києва
  • Втр, 11/04/2017 - 11:25

8 квітня 2017 року Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх відвідали волонтери Пенітенціарного душпастирства разом з капеланом Дмитром Горнакевичем, семінаристами Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ. Після молитовного читання Біблії відбувся діалог з вихованцями на тему євангельських уривків про Страсті Христові. Особливу увагу юнаки звернули на осіб, які перебували поруч з Ісусом.
Зустріч приготували і провели:  Ярослав Кузшиин, Дмитро Кудін, Роман Сухоруков, Іван Мікловш, Тарас Микитич, Євгеній Василик, Василь Возняк.

У християнстві, Lectio Divina (лат. «Божественне читання») є традиційною монашою бенедиктинською практикою біблійного читання, роздуму та молитов, призначених для духовного зростання у спілкуванні з Богом. Вона не полягає у простому вивченні й цитуванні текстів Святого Письма, але трактує його як Живе Слово. Традиційно Lectio Divina має чотири окремі етапи: читання, роздуму, молитви і споглядання. Перше уривок Слова Божого читається, тоді він є предметом роздумів. Це супроводжується молитвою і спогляданням Слова Божого. Божественне читання збагачує особистий і спільнотний досвід молитви й допомагає покращити знання Слова Божого.