ЛГБТ організації переслідуванням християнської пари обернули думку суспільства проти себе
  • Втр, 06/12/2016 - 17:11

Даніел і Емі МакАртури – християнська пара, власники цукерні «Ashers» у Белфасті, відмовились писати на торті «Підтримка ґей-шлюбам», за що ЛГБТ організація «QueerSpace» розпочала судове переслідування МакАртурів, які змушені були заплатити штраф у розмірі еквівалентному 600 американським доларам, Верховний суд Північної Ірландії підтвердив цей штраф, фактично скасувавши своєю постановою свободу совісті й віросповідання у тих випадках коли йдеться про сексуальну орієнтацію. Проте, перемога ЛГБТ організації в суді обернулася її поразкою у суспільній думці, пише LifeSiteNews.

Рішення суду і дії «QueerSpace» прилюдно засудили навіть діячі ЛГБТ-руху. Як це не диво, але частина ЗМІ теж стала на сторону МакАртурів. Так ґазета «The Telegraph» висловила обурення з приводу рішення північно-ірландського суду: «Як ми докотилися до ситуації, в якій законослухняна, побожна сім’я, може програти суд за відмову пропагувати те що протирічить її переконанням? Чому закон не захищає цю християнську пару?».

На стороні МакАртурів опинився навіть лівий «Тhe Guardian», ґазета заявила, що це судове рішення не можуть вітати ті, хто виступає за свободу слова. «Тhe Guardian» наголошує, що МакАртури мали цілковите право відмовитись писати те, що глибоко противиться їхнім переконанням.

Суспільна думка у Великій Британії по-маленько обертається проти ЛГБТ екстремізму та диктату зі сторони ліволіберальних угрупувань. Все частіші вимоги суспільства і ЗМІ захистити свободу слова і віросповідання від посягань на неї з боку лівих лібералів та ЛГБТ активістів.