Лицарі Колумба зберуть 2 млн. доларів на відбудову християнського міста в Іраку
  • Чтв, 03/08/2017 - 15:29

Організація «Лицарі Колумба» хоче допомогти християнам повернутись на їх батьківщину в Ніневійській рівнині, звідки вони були змушені втікати у 2014 році після нападів Ісламської держави. Через два роки після нападу місто Карамдес, яке в основному населяли християни, було звільнене.

«Лицарі Колумба» нададуть 2 мільйони доларів, щоб допомогти цим сім’ям повернутись до своїх домівок – повідомив директор організації Карл Андерсон на 135-ій щорічній конвенції організації, що проходила цього тижня в Сейнт Люїсі.

Таким чином «Лицарі» слідують прикладу уряду Угорщини, який надав 2 мільйони доларів Архиєпархії Ербіля в Іраку з метою допомогти відбудовувати християнську спільноту поблизу Мосула. Внаслідок цієї допомоги, сім’ї, що стали вимушеними біженцями, змогли повернутись до своїх домів.

Які інформує Catholic Herald, для того, щоб повернути додому одну сім’ю, потрібно близько 2 тисяч доларів. Саме таку суму «Лицарі Колумба» заохочують пожертвувати своїх жертводавців.

«Ці християнські спільноти є безцінним скарбом Церкви», - наголосив на конвенції п. Андерсон, - «Вони мають право на життя».

Варто зазначити, що «Лицарі Колумба» активно надають гуманітарну допомогу християнам Іраку та Сирії, а також навколишніх територій. Вони вже надали допомогу на суму понад 13 мільйонів доларів.

Варто зазначити, що праця над відбудовою міста Карамдес розпочинається цього тижня, і кошти, зібрані організацією, будуть скеровані напряму на реалізацію цього проекту.