Лицарі на мотоциклах євангелізують Америку
  • Срд, 07/08/2013 - 12:57

Вони належать до найбільшої організації  католиків-мирян Лицарі Колумба. Як повідомляє Радіо Ватикану, ця євангелізаційна діяльність розпочалася п'ять років тому. Тепер її здійснюють у 30 штатах США, а також у Мексиці, Канаді та на Філіппінах. Її метою є поліпшення іміджу мотоциклістів, а також промоція християнських цінностей та безпеки дорожнього руху.

На перший погляд, вони виглядають як типові байкери, одягнені у шкіряні куртки та шкіряні чоботи, потерті джинси;  часто носять довгі бороди. Однак те, що відрізняє їх від інших любителів їзди на мотоциклах, це знак хреста на видному місці на куртках чи камізельках. Їхнє гасло: "Богові довіряємо  і з Ним їздимо".

Усі, хто хочуть приєднатися до Лицарів на мотоциклах, мають бути вірними католицьким засадам, допомагати священикам, служити Церкві та належати до місцевої групи Лицарів Колумба. Лицарі на мотоциклах беруть участь у парадах, відвідують будинки пристарілих, організовують збір коштів для потребуючих, а також допомагають місцевому єпископу. Як вони говорять, завдяки цій незвичайній формі душпастирства досягають так званих крутих хлопців, які спочатку полюбивши свої машини Мотоциклы Suzuki, потім починають любити Католицьку Церкву.