Лідер німецьких лютеран написав у ватиканській газеті про Реформацію
  • Чтв, 11/04/2013 - 12:50

Голова Ради Євангелічно-Лютеранської Церкви Німеччини став автором однієї зі статей у сьогоднішньому номері ватиканської газети. Николаус Шнайдер написав про значення святкування 500-річчя Реформації, яке відбудеться у 2017 році. Протестантський лідер висловив думку, що ця дата є "глобальною подією", тому і повинна відзначатися відповідним чином.

"У 2017 році ми будемо відзначати не річницю з дня народження нашої Євангелічної Церкви, (...) але відзначати той факт, що Євангеліє з Реформацією знайшло новий спосіб знайти людину", - написав Шнайдер на сторінках "L'Osservatore Romano ".

Ювілей стане також приводом, щоб подивитися на темні сторони Реформації, вважає глава Лютеранської Церкви, "на жорстокість і руйнування, викликані самим Лютером і всієї Реформацією в її нетерпимості". "Ми також хотіли б виправити класичний образ "героя" Мартіна Лютера, який був, проте, як видно з останніх досліджень, особою амбівалентною: незважаючи на свої видатні можливості та стале богословське натхнення, був також лякаюче сварливий і ганебно антиєврейський", - написав Шнайдер . Треба сказати правду, щоб залікувати ті рани, які завдала Реформація, тому 500-річчя може стати "святом загального примирення", вважає він.
 

За матеріалами: radiovaticana.va