Лікар клубу «Atlético-Мадрид» допомагає Папі лікувати коліно
  • Срд, 23/11/2022 - 21:43

Щоб вирішити свою проблему з коліном, Папа Франциск покладається також на поради клубного лікаря іспанського футбольного клубу «Atlético-Мадрид». Відомий спортивний лікар Хосе Марія Віллалон розповів ЗМІ, що був одним із групи спеціалістів, запрошених Конференцією єпископату Іспанії та Нунціатурою в Мадриді для допомоги Папі.

«Ускладнення полягає в тому, що Папа – не рутинний пацієнт з огляду на велике навантаження роботою»,- сказав він. – «Для Папи це може бути важче, враховуючи його складну гармонограму, однак я оптимістично вважаю, що йому можна допомогти».

За його словами, Папа страждає від артритного процесу, що зачіпає кілька суглобів. «Деколи запалення суглобів починається від одного суглобу, а інші – погіршуються, бо перенавантажені», - пояснив іспанський ортопед, додаючи, що його метою є допомогти Папі у сповільненні цього процесу і таким чином покращити його мобільність.

Наразі він мав лише одну зустріч з Папою, однак сподівається, що зможе приїхати до нього знов. Він перебуває на постійному контакті з лікарями, які щодня опікуються Святійшим Отцем.