Лікарі-християни: природня стать не є хворобою, а трансгендеризм – психічне захворювання
  • Нед, 14/08/2016 - 13:38

«Осіб, які вважають себе трансгендерними, або мають проблему з сексуальною орієнтацією не потрібно зневажати, ані вважати ворогами. Їм потрібно надати відповідну допомогу, увагу, співчуття і поставитись до них із розумінням. Християнська спільнота мусить із свого боку допомогти суспільству зрозуміти, що комплементарність і незмінність чоловічої і жіночої статі – добрі і є частиною природнього порядку», - заявило Християнське товариство медиків та дантистів США.

Нова дискримінація християн?

У часі коли дискусія про гендерну ідеологію, трансгендерні туалети і використання «правильних» займенників в США все більше загострюється, американські християнські лікарі оприлюднили заяву, в якій пояснюють свою позицію стосовно етики та трансгендерної ідентичності. Християнське товариство лікарів та дантистів об’єднує представників трьох великих напрямків християнства – католицтва, протестантизму і православ’я.

Після легалізації одностатевих «шлюбів» на всій території США, а також і в інших країнах, християни зіткнулися з можливістю втрати робочого місця, або загрози судових розправ, якщо відмовляться з релігійних причин брати участь у одностатевих «вінчаннях». Подібні, або й гірші наслідки їх очікують у результаті накидання гендерної ідеології й особливої гендерної політики, які проводить адміністрація Барака Обами.

Свобода совісті для лікарів

У контексті цих подій Християнське товариство лікарів та дантистів, яке об’єднує 16 тис. працівників охорони здоров’я, оприлюднило заяву, яка спонукає лікарів ставитись до трансгендерних осіб з розумінням й повагою, але у якій наголошується право на свободу совісті працівників сфери охорони здоров’я, а також наголошується, що не йдеться про дискримінацію, коли лікар через свої релігійні переконання чи через закиди сумління відмовить у «лікуванні», яке він вважає шкідливим і медично неоправданим, зокрема мається на увазі операції по зміні статі.

Нормальна анатоміє не є хворобою

Християнське товариство лікарів та дантистів наголошує біблійне вчення, що Бог людство створив, як чоловіка і жінку. З медичної точки зору лікарі-християни наголошують об’єктивний біологічний факт, що стать генетично визначається при зачатті й не є соціальним конструктом, який можна свавільно надати при народжені, або змінювати відповідно до власного уподобання.

У заяві також заторкується питання рідкісних випадків неспівпадіння статевого фенотипу і хромосом, як наприклад синдром андрогенної нечутливості.

«Ціль медицини – лікування хворіб, а не співпраця з психосоціальними розладами. Якщо ціллю лікування анатомічно ненормального статевого фенотипу – повернення здоров’я, то втручання, які змінюють нормальну статеву анатомію, щоб догодити трансгендерним забаганкам, порушують здоров’я», - заявляють християни – працівники сфери охорони здоров’я – «Нормальна статева анатомія – це не хвороба. Незадоволення природною анатомією і генетичною статевою структурою – це не те, що може успішно лікуватися терапевтично чи хірургічно».

Накидання гендерної ідеології усьому суспільству

Лікарі-християни висловили також занепокоєння спробами накидання гендерної ідеології усьому суспільству і то шляхом виключення, відкидання, примушення до мовчанки, маргіналізації і залякування. Також вони висловили занепокоєння спробам примусити працівників сфери охорони здоров’я прийняти гендерну ідеологію та медично легітимізувати гендерну психологію, або брати участь в операціях зміни статі.

У заяві також згадано задокументовані випадки збільшення ризику депресії, анаксіозності, суїцидальних схильностей, узалежнень та ризикованої сексуальної поведінки між особами, які вважаються трансгендерними, які використовують гормони чи хірургічне втручання заради зміни статі.

Лікарі-християни також гостро розкритикували лікарів, як виписують біологічно здоровим дітям гормони, щоб внести зміни у їх організм в часі статевого дозрівання.

«Медицина ґрунтується на науці й не може бути полонянкою бажань чи вимог, які протирічать біологічним фактам. Операції по зміні статі – фізично шкідливі, в першу чергу тому, що відкидають нормальну людську анатомію і функціональність. Медичний статус збоїв у сексуальній ідентичності як ментального, або психічного збою не можна змінювати на основі суспільного активізму», - завершують звернення лікарі-християни.