Лікарі Великобританії виступають проти зміни статі у дітей
  • Чтв, 11/04/2019 - 12:14

Щонайменше вісімнадцять працівників клініки, що займається зміною статі у Великобританії, покинули свою роботу у зв’язку із неправильним діагностуванням дітей і скеруванням їх на гормональну терапію. П’ятеро із них поділились своїми побоюваннями з виданням «Times».

«Тим, що тримало мене на цій роботі впродовж останніх двох років – це відчуття того, що велика кількість дітей перебуває там в небезпеці. Я був там для того, щоб обороняти їх від кривди», - говорить один із колишніх працівників, котрий разом з групою інших працівників намагався запобігти так званому «лікуванню» молодих пацієнтів. Дітям дають серед інших гормональні препарати, поза зареєстрованими показаннями. Наслідки гормональної терапії є невідворотними.

У зв’язку із браком доказів, використання незареєстрованих лікарських засобів у лікування гендерної дисфорії загалом означає неврегульовані експерименти на дітях, - вважає проф. Карл Хенеґан, директор Медичного центру в Університеті Оксфорда.

Колишній керівник персоналу звернув увагу на те, що деякі діти змінюють стать у зв’язку із різними зловживаннями в сім’ї, болісною втратою близької особи чи навіть виникненням спектру аутичних розладів.

Як інформує Vatican News, кількість скерувань до єдиної установи такого типу у Великобританії драматично зростає впродовж останніх років. У 2010 році їх кількість становила 94, а вже минулого року таких осіб було вже 2519. Наймолодшому пацієнту, скерованому до цієї клініки, було майже три роки. Варто додати, що вартість такої терапії покривається з державних коштів.