Лікарня Квебеку усунула розп’яття після однієї скарги, однак повернула після 600
  • Птн, 03/03/2017 - 11:16

Минулого тижня адміністрація лікарні в м. Квебек отримала письмову скаргу від особи, яку змушує почуватись «некомфортно» розп’яття на стіні в коридорі. Після цієї скарги працівники Лікарні Святого Причастя усунули розп’яття висотою 45 см, яке висіло там ще від того часу, коли в 1927 році Сестри Милосердя Квебеку відкрили цю лікарню.

Коли про це довідався кардинал Гералд Лакруа, він подав скаргу до лікарні. Однак в адміністрації йому пояснили, що не мали вибору – тепер лікарня перебуває у власності держави, а вони змушені дотримуватись «релігійної нейтральності».

Тоді кардинал розмістив допис у мережі Facebook: «Як і багато мешканців Квебеку, я дуже розчарований… В часи, коли говориться про необхідність бути толерантними, відкритими, приймати і поважати відмінності, усунення розп’яття… висловлює щось зовсім протилежне».

Кардинал закликав громадськість висловлювати свої скарги. В результаті, до адміністрації лікарні надійшло більше 600 скарг, що адміністрація розцінила як «велику загрозу їх цілісності та керівництву».

Останньою краплею став коментар міністра юстиції Стефані Веллі, яка публічно заявила, що закон №62 щодо секулярності не вимагає від інституцій Квебеку «усувати елементи нашої спадщини». Згодом надійшли вказівки і від Міністерства здоров’я і соціального служіння, в яких йшлось про «повагу до історії лікарні, її релігійну спадщину та характер, і понад усе – вдячність спільноті Сестер Милосердя».

Міністерство дало вказівку повернути розп’яття на його місце, інформує LifeSiteNews.