ЛІКУВАННЯ МИСТЕЦТВОМ. ПРОЕКТ ART-HOSPITAL
  • Птн, 06/10/2017 - 09:28

ХОБФ «Карітас» запровадив волонтерський проект Art Hospital, який направлений  на психологічну та соціально-культурну реабілітацію дітей у стаціонарах лікарні методами арт-терапії, казкотерапії і ігротерапії та засобами народознавства. Це симбіоз акторської майстерності і арттерапевтичного мистецтва. Дітям в лікарнях необхідне все найсвітліше і щиріше, найдобріше і радісніше.

Допомагають втілювати проект студенти-психологи Хмельницької Гуманітарно-Педагогічної академії. Фінансується Art-Hospital за кошти Хмельницької Міської Ради. Зустрічі з дітками відбуваються щотижня в Хмельницькій обласній дитячій лікарні та Хмельницькій міській дитячій лікарні.

Негативна емоція вибірково вражає найважливіші органи, це ще в давнину помітили філософи й медики, які стверджували: «Серце своє ми руйнуємо страхом, шлунок і кишечник — тугою й сумом, печінку — гнівом».

Позитивні емоції, – це панацея від багатьох хвороб, бо сприяє підвищенню імунітету. І в даному випадку є хороший досвід у формуванні позитивних емоцій – це застосування арт-терапевтичних методик. Малювання, ліплення, створення виробів своїми руками, тощо – заспокоює тривожність, невпевненість, агресію, непосидючість,  буквально виводить дитину з чотирьох лікарняних стін. Все це допомагає за більш короткий час допомогти дитині видужати. А факт застосування арт-терапії в державних медичних установах підтверджує спроможність методики. Так, в «культурній столиці Європи-2011» фінському місті Турку лікарі клінік разом з рецептами видають пацієнтам квиток на виставку або виставу.

Джерело: Карітас-Хмельницький